Čo na riasy?

V určitom období má každé jazierko problém s výskytom vláknitých rias, ktoré sa nepríjemne ťahajú po kameňoch v jazierku a tvoria nepekné chumáče na fólii alebo na dne jazierka. V jazierkach bez UV lampy zas bývajú problémom jednobunkové riasy, ktoré svojím množením zazelenajú celé jazierko a Vy tak nevidíte ani Vaše ryby. Prinášame Vám spoľahlivé produkty značky Healthy Pond, ktoré tieto problémy bez problémov vyriešia.

Ničiteľ vláknitých rias BKF !

  • Overený prostriedok na vláknité riasy
  • Spolahlivo odstraňuje vláknité riasy z dna jazierka
  • V novom praktickom obale


Ničiteľ vláknitých rias je inovovaný kombinovaný produkt na jednoduchý a sústavný boj proti vláknitým riasam založená na biologickej báze. Určite vo svojich jazierkach práve pozorujete zvýšené množstvo vláknitých rias. Tie majú po zime v dostatočne neudržiavaných jazierkach dostatok živín, pretože vodné rastliny ešte nezačali dostatočne rásť, aby spotrebovali nadbytočné živiny. Riasy rastú prakticky všade a je veľmi obtiažne ich zlikvidovať. V tomto období je veľmi dôležité použitie jazierkového vysávača na odsatie vytvoreného kalu, ktorý sa nahromadil v zime.  Vysávač je možné použiť aj na riasy, čo však môže byť obtiažne pretože riasy sú na kameňoch prilepené. PRÁVE v tomto procese oceníte prípravok BKF proti riasam. Pomocou viac ako 1 miliardy mikroorganizmov dôjde k postupnému odstráneniu odumretých rias z rybníka. Prípravok BKF aplikujeme 3 - 4 dni pred vysávaním jazierka. Prípravok zaistí odumretie vláknitých rias, aj tých, ktoré sú nalepené na kameňoch, fólii, vodopáde či potôčiku.

Časť z týchto rias, ktoré odumrú vystúpi na hladinu, kde ich pohltí skimmer. Zvyšné riasy je treba povysávať, čo je však vďaka ich odlepeniu od kameniva ľahký proces. Jazierko tak zostane bez jedinej riasy a na viac BKF pôsobí aj ako prevencie, takže riasy sa neobjavia najbližšie 2 až 3 týždne. To zabezpečí dostatočné množstvo času vodným rastlinám, aby začali rásť a spotrebúvali nadbytočné živiny.

V našej ponuke nájdete:

  • BKF-1kg
  • BKF- 2,5kg
  • BKF - 5 kg
  • celá ponuka TU

 

 

 

 

Keďže je BKF je veľmi užitočným prípravkom pri vysávaní jazierka, ponúkame ho aj v špeciálny setoch s vysávačmi.  Tento výrobok máme aj my v našej firme rokmi odskúšaný a používame ho pri každej údržbe jazierok u naších zákazníkov.

Crystal Pond - ničiteľ jednobunkových rias

na zelenu vodu v jazierku

 

  • Kryštáľovo čistá voda
  • Zmení vodu na kryštálovo čistú
  • Upravuje celkovú kvalitu vody
  • Neškodí rastlinám ani rybám

 

 

Crystal Pond je prípravok určený na čistenie kalnej a mútnej vody v záhradnom jazierku, ktorá vzniká predovšetkým v období množenia rias. Odstránením zakalenia vody sa upraví nie len jej vzhľad, ale aj celkové životné prostredie vodných rastlín, rýb a iných organizmov. Prípravok je tiež účinný proti najjemnejším nefiltrovateľným nečistotám, ako sú fosfáty a zlúčeniny ťažkých kovov. Vzniknutá kaša z vločiek sa dá ľahko odstrániť pomocou podberáka, alebo po dopade na dno odsať jazierkovým vysávačom. Po aplikácii prípravku voda zostane číra.

celá ponuka Crystal Pond TU

 

 

 

Přečtěte si tento článek v češtině na našich stránkách www.petomar.cz

Galéria k článku

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Vybrané články

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Jazierko a procesy v ňom zostávajú aktívne aj v zime keď je jazierko pokryté ľadom. Odhnívajúce zvyšky rastlín…

Príprava jazierka na zimu

Príprava jazierka na zimu

Čo spraviť s jazierkom pred zimou? Kedy schovať technológiu? Treba kŕmiť ryby aj v zime? Ako prezimovať lekná?

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vyberáme z nášho e-shopu

Oase MIDI II 1,1KW / 230

OAse - Vyradene produkty

Oase MIDI II 1,1KW / 230

6 171,38 €

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

OAse - Vyradene produkty

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

8 531,05 €