Úvod / Články / Záhradné jazierka / Najčastejšie otázky - Ryby v jazierku
Tlačiť

Najčastejšie otázky - Ryby v jazierku

V jazierku máme asi 12 rybiek. Ako často treba v zime rozbíjať ľad kvôli kyslíku pre ne?
Rybky potrebujú na prežitie dostatok kyslíka , tak ako ho potrebuje aj človek. Otvor v ľade by sa mal udržiavať po celú zimu. Jednou z možností je rozbíjanie ľadu. Túto činnosť treba opakovať každý deň. Má aj svoje nevýhody. Rozbíjaním ľadu pri brehu jazierka môžete poškodiť fóliu, keďže úlomky ľadu sú dosť ostré. Druhou možnosťou je osadenie plaváku ICE FREE20 , ktorý čerpá teplejšiu vodu z dna jazierka a vháňa ju pod plavák na hladinu a tým udrží vodnú hladinu otvorenú až do -20 stupňov. Odber čerpadieľka je...

Koľko rýb môžem mať v jazierku?

Držíme sa pravidla, na kubík vody jeden kilogram rýb. Nesmieme zabudnúť na to, že ryby rastú a tým sa zvyšuje ich hmotnosť!


Je problém keď sú v jazierku karasy s okrasnými rybami (KOI kaprami)?

Na vašu otázku odpovedáme NIE. Nie je to problém, koi kapor sa dobre znáša s karasom. Sú rôzne druhy karasov, ale každý druh sa znáša s koi kaprami. Problém môže nastať, ak do jazierka nasadíte karasa chyteného v jazere alebo v rieke. Karas riečny môže do Vášho jazierka priniesť rôzne choroby.


V jazierku máme asi 12 rybiek. Ako často treba v zime rozbíjať ľad kvôli kyslíku pre ne?

Rybky potrebujú na prežitie dostatok kyslíka , tak ako ho potrebuje aj človek. Otvor v ľade by sa mal udržiavať po celú zimu. Jednou z možností je rozbíjanie ľadu. Túto činnosť treba opakovať každý deň. Má aj svoje nevýhody. Rozbíjaním ľadu pri brehu jazierka môžete poškodiť fóliu, keďže úlomky ľadu sú dosť ostré. Druhou možnosťou je osadenie plaváku ICE FREE20 , ktorý čerpá teplejšiu vodu z dna jazierka a vháňa ju pod plavák na hladinu a tým udrží vodnú hladinu otvorenú až do -20 stupňov. Odber čerpadieľka je zanedbateľný je to 5W. Plavák si môžete zakúpiť v našom internetovom obchode .

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Vybrané články

Príprava jazierka na zimu

Príprava jazierka na zimu

Čo spraviť s jazierkom pred zimou? Kedy schovať technológiu? Treba kŕmiť ryby aj v zime? Ako prezimovať lekná?

Vodné prvky z Corten ocele

Vodné prvky z Corten ocele

Corten je názov špeciálnej ocele, ktorá je pre jej vzhľad čoraz viac populárna aj na využitie v záhradnej architektúre.…

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vyberáme z nášho e-shopu

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

OAse - Vyradene produkty

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

8 531,05 €

Oase MIDI II 1,1KW / 230

OAse - Vyradene produkty

Oase MIDI II 1,1KW / 230

6 171,38 €