Úvod / Články / Fontány / Vodné prvky z Corten ocele
Tlačiť

Vodné prvky z Corten ocele

Corten je názov špeciálnej ocele, ktorá je pre jej vzhľad čoraz viac populárna aj na využitie v záhradnej architektúre. Spojenie Corten ocele a vody vytvára dokonalý prvok do každej záhrady.

 

Corten je oceľ pokrytá umelo vytvrorenou hrdzou. Vyrába sa prirodzeným procesom oxidácie, vďaka ktorej sa na jej povrchu vytvára vrstva skorodovanej patiny.

Tákáto vrstva patiny má estetickú hrdzavohnedú farbu a v závislosti od poveternostných vplyvov mení svoj odtieň (Na začiatku má vrstva patiny červenohnedú farbu a postupom času jej odtieň stmavne.). Vytvorená patina, oceľ nepoškodzuje, ale naopak ju ochranuje voči poveternostným vplyvom a korózii. Navyše je Corten ekologický materiál, pretože nevyžaduje žiadnu antikoróznu úpravu. Rozoznávame 3 typy corten ocele, ktoré májú rozličné vlastnosti, špecifickú hrúbku a podmienky využitia.

História Cortenovej ocele siaha do 60. rokov minulého storočia, keď bola prvýkrát použitá v USA v architektonických aplikáciách. Corten oceľ sa stala obľúbeným materiálom aj v stavebnom priemysle či umení. Z tohto materiálu vytvoril svoje dielo “Chicago Picasso” aj Pablo Picasso, ktoré daroval mestu Chicago. V našich podmienkach sa tento materiál dostáva čoraz viac do povedomia najmä v domovej a záhradnej architektúre.

Na náš trh prinášame originálne vodné prvky vyrobené z Corten ocele. V našej ponuke nájdete menšie alebo väčšie fontány, ktoré môžu byť doplnkom alebo dominantou Vašej záhrady.

Fontánové sety tvoria:

  • Element z Corten ocele v rôznych tvaroch a veľkostiach
  • Rezervoár na vodu
  • Čerpadlo na obeh vody s 10m káblom
  • Montážne príslušenstvo, hadice, regulačný ventil
  • Ako doplnky ponúkame možnosť dokúpenia LED osvetlenia a dekoračných kameňov

Montáž fontánového setu je jednoduchá a zvládne ju každý. V prvom rade si vyberieme miesto pre budúcu fontánu a vykopeme jamu vo veľkosti vodného rezervoára. Rezervoár umiestnime do pripraveného výkopu a vykonáme jednoduchú montáž. Hadica pripevnená na fontánový element sa spoji s čerpadlom a element sa následne pripevní na kryt rezervoára. Samotné čerpadlo zostane na dne nádoby. V prípade, že fontána obsahuje viac elementov hadice z každého elementu sa spoja 3-cestným regulačným ventilom. Nádobu naplníme vodou a uvedieme čerpadlo do prevádzky. Kryt rezervoára maskujeme dekoračným kameňom.  Cortenové prvky netreba nijako špeciálne ošetrovať a tak jedinou úlohou bude dopĺňať  podľa potreby vodu do rezervoára, ktorá sa stráca vyparovaním.

 


 

Pozrite si ponuku Corten fontán v našom eshope 

Z ponuky vyberáme:

 

 

Galéria k článku

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Vybrané články

Vodné prvky z Corten ocele

Vodné prvky z Corten ocele

Corten je názov špeciálnej ocele, ktorá je pre jej vzhľad čoraz viac populárna aj na využitie v záhradnej architektúre.…

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Jazierko a procesy v ňom zostávajú aktívne aj v zime keď je jazierko pokryté ľadom. Odhnívajúce zvyšky rastlín…

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vyberáme z nášho e-shopu

Oase MIDI II 1,1KW / 230

OAse - Vyradene produkty

Oase MIDI II 1,1KW / 230

6 171,38 €

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

OAse - Vyradene produkty

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

8 531,05 €