Úvod / Články / Závlahy a záhrada / Postup návrhu 12V zahradného osvetlenia
Tlačiť

Postup návrhu 12V zahradného osvetlenia

Systém záhradného osvetlenia Garden Lights sa inštaluje bez potreby elektrikára. Inštalácia systému je veľmi jednoduchá. Aj napriek tomu si vyžaduje určité aspoň základné naplánovanie. V prvom rade doporučujeme si zakresliť pozemok, ktorý chceme osvetliť a potom stačí postupovať podľa nasledujúcich krokov:

1. Vyberte si svoje svetlá

 

V sortimente Garden Lights je možné vybrať z približne 120 svetiel. Pri výbere vašich svetiel by ste sa mali pokúsiť premýšľať o tom, čo sa snažíte dosiahnuť. Je toto osvetlenie čisto estetické, malo by osvetliť veľkú plochu, jednu rastlinu alebo prvok? Zvolte si želané typy osvetlenia a zakreslite na pláne ich umiestnenie.

 

2. Vyberte si Transformátor

Keď sa pozriete na stránku a vyberiete záhradné svetlá, ktoré chcete použiť, vašou ďalšou úlohou je vybrať správny transformátor, ktorý chcete použiť. K dispozícii sú dva transformátory, 22W a 150W. Ak chcete vybrať správny transformátor, všetko, čo musíte urobiť, je pripočítať celkový príkon vašich svetiel. Ak chcete nájsť príkon, jednoducho sa pozrite na popis produktu a vyhľadajte svetelný zdroj. Akonáhle zistíte výkon vášho záhradného osvetlenia, jednoducho vyberiete transformátor, ktorý vyhovuje tomuto celkovému príkonu. Dôležité je mať na pamäti, že ak v budúcnosti budete chcieť pridať nejaké osvetlenie, mali by ste zvoliť výkonnejší transformátor. Dôrazne odporúčame, aby ste sa snažili nechať 20% kapacity, ak je to možné, pretože to predlžuje životnosť transformátora. Prípadne budete musieť využiť viac transformátorov. 

 

3. Vyberte napájacie káble

 

Takže keď už máte vybraté záhradné svetlá a transformátor, musíme všetko pripojiť. K dispozícii sú dva hlavné káble, 3 predlžovacie káble a trojcestný rozbočovač. Zvolená kabeláž závisí od polohy vášho záhradného osvetlenia a vášho zdroja energie. Cieľom je jednoducho pripojiť všetky body pomocou čo najmenšej kabeláže. Zvolená kabeláž závisí od polohy vášho záhradného osvetlenia a vášho zdroja energie. Cieľom je jednoducho pripojiť všetky body pomocou čo najmenšej kabeláže. Mnohí naši zákazníci sa k nám opäť vracajú a dokupovávajú ďalšie svetlá. Toto sa dá ľahko dosiahnuť, pretože vo väčšine prípadov sa používa trojcestný rozbočovač. Pridaním dostatočného množstva rozbočovačov na hlavné káble, sa nemusíte obávať dodatočného pridávania svietidiel. Väčšina ľudí zabúda na to, že samotné svetlá sa dodávajú s káblom, ktorý je zvyčajne 1m, 1,5m alebo 2m. Túto informáciu môžete nájsť v popise svetiel.

 

To je všetko! Jednoduché inštalovanie, bezpečné, 12V Plug and Play osvetlenie, ktoré naozaj môže inštalovať ktokoľvek bez potreby elektrikára. Garden Lights záhradné osvetlenie je veľmi jednoduché a úplne bezpečné na inštaláciu vďaka nízkemu napätiu 12V. Garden Lights záhradné osvetlenie je skutočné DIY záhradné osvetľovacie riešenie, pretože všetky káble, svetlá, transformátory a príslušenstvo sú dodávané s predformovanými zátkami. Všetko sa zapája jednoduchým zapojením celého systému do štandardnej vnútornej alebo vonkajšej 3-pólovej zásuvky. Nie je potrebné žiadne zapojenie alebo elektrické vedomosti.

Niektoré žiarovky v rade záhradných svetiel sú dodávané s halogénovou žiarovkou. Napríklad výmenou halogénovej žiarovky s výkonom 20 W za 4 W úspornú žiarovku môžete ušetriť až 80% energie. Použitím 4 W LED žiaroviek bude stačiť 60 W transformátor namiesto 150 W transformátora.

 

K návrhu osvetlenia môžte využiť obrázky v galérii, do ktorých odporúčame zakresliť celú záhradu, zaznačiť požadované svetlá. A tiež pomôžu s návrhom transformátora a pripájacích káblov.   

 

Kompletný sortiment 12V záhradného osvetlenia nájdete v našom eshope

 

Přečtěte si tento článek v češtině na našich stránkách www.petomar.cz

 

Galéria k článku

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Vybrané články

Vodné prvky z Corten ocele

Vodné prvky z Corten ocele

Corten je názov špeciálnej ocele, ktorá je pre jej vzhľad čoraz viac populárna aj na využitie v záhradnej architektúre.…

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Jazierko a procesy v ňom zostávajú aktívne aj v zime keď je jazierko pokryté ľadom. Odhnívajúce zvyšky rastlín…

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vyberáme z nášho e-shopu

Oase MIDI II 1,1KW / 230

OAse - Vyradene produkty

Oase MIDI II 1,1KW / 230

6 171,38 €

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

OAse - Vyradene produkty

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

8 531,05 €