Úvod / Články / Záhradné jazierka / Seminár akvaristika
Tlačiť

Seminár akvaristika

Zhrnutie online semináru, z témy akvaristika.

 

Dňa 22. 09. 2021 sa u nás uskutočnil online seminár, v ktorom sme spolu s obchodnými zástupcami značky OASE predstavili vývoj tejto značky a prebrali sme katalóg akvaristiky. Do programu bolo zahrnuté aj podrobné rozobratie externého filtru BioMaster 850 Thermo a v závere prezentácie sme si predstavili novinky, ktoré nám obohatia rok 2022.

Samotný začiatok seminára sme venovali produktom z kategórie OASE akvaristika. Počas prvej časti sme sa oboznámili s týmto katalógom a dozvedeli sme sa, aké sú rozdiely oproti ostatným značkám.
Prebrali sme celý tento sortiment, od základov až do najmenších detailov, ktoré by nám spestrili pohľad na akvárium. Zistili sme rozdiely medzi rôznymi typmi osvetlenia, či už  klasického LED osvetlenia, alebo osvetlenia rady HighLine Premium.

Predstavili sme akvária rady StyleLine, ktoré si nájdu uplatnenie u menej náročných akvaristov, pri ktorých sa už nemusíte starať o  výber filtra. Pri tomto rade akvárií je použitý filter BioPlus, ide o rohový filter, ktorý nám nepokazí pekný pohľad do akvária. Súčasťou je skrinka, do ktorej sa zmestí aj väčší filter ako BioMaster. K akváriu je dodávané aj osvetlenie rady LED daylight.

Následne sme prešli na vyšší rad akvárií, ako sú HighLine akváriá. Aj tieto akváriá sa dočkali inovácie v podobe zmeny skla. Donedávna boli používané štandardné sklá, ale do nového roka sa rozhodli vstúpiť so zmenenými sklami v podobe Optiwhite. Tieto sklá sú čírejšie ako štandardné, práve preto sa nám naskytuje krajší pohľad do akvária s úplne inými farbami. Hrúbka skiel je od 8 mm až po 12 mm, čo nám postačuje pre dokonalú pevnosť pri veľkostiach od 125 litrov až po novinku 600 litrov vody. Môžeme sa tešiť aj štyrom farebným prevedeniam, ako napríklad farba  antracitová, dubová, biela a čierna.  Tieto akvária sa predávajú samostatne, čiže samotné akvárium a skrinka, ktoré sú bezchybne vyhotovené s ohľadom aj na tie najmenšie detaily. Akvárium nám poskytuje veľa nových možností, ako zamaskovať všetku techniku. V akváriu sa nachádza prepad pre nasávanie a za pomoci prevŕtaného dna a použitím komponentu na utesnenie dokáže vracať prefiltrovanú vodu späť do akvária. Kryt akvária je vyhotovený z hliníka bez rušivého dojmu rukoväti. K otvoreniu krytu akvária nám stačí pritlačiť kryt a za pomoci piestov sa nám otvorí. Pri navrhovaní skrinky sa myslelo na detaily, od jej povrchovej úpravy, ktorá zabezpečuje jej vodovzdornosť, až po samotné umiestnenie filtra.

V neposlednom rade sme si predstavili najnovší typ akvária pre nasledujúci rok, a to akvárium ScaperLine. Ide o akvárium s odokrytou vrchnou časťou pre možnosť pestovania akváriových rastliniek, pričom rastlinky môžu prerásť až cez samotný okraj akvária. Toto akvárium má aj špeciálne upravené sklo pre tieto podmienky, ako sú skosené hrany skla. Taktiež ako pri akváriách HighLine je použitý typ skla Optiwhite.

Ďalej sme v našej prezentácii pozornosť venovali  inteligentnému ovládaniu akvária. Tu sme si vysvetlili, čo všetko je možné v akváriu ovládať. Ponúka nám to možnosť ovládať prúdové čerpadlá Stream Max, ako aj osvetlenie akvária. Pri použití prúdových čerpadiel a tohto systému vieme nastaviť prúdenie vody ako v prírode. Ak sa toto ovládanie použije pri osvetlení, vieme upravovať svetlosť aj zmenu farieb. Ďalej vieme nasimulovať búrku, ako aj východ a západ slnka.

Posledný bod programu bolo kompletné odprezentovanie filtra BioMaster Thermo 850. Tu sme si prešli systém prúdenia vody vo filtri. Prešli sme si detaily predfiltra, filtračné médiá. Celý filter sme rozobrali a priblížili detaily, ako aj jeho výhody. Veľkou výhodou tohto filtra je práve jeho predfilter a jeho pomerne veľká kapacita a jednoduché vyberanie z filtra. Ak chceme predfilter vybrať z filtra, je potrebné predné páčky odblokovať na oboch stranách, vďaka ktorým sa zastaví prívod vody do filtra a voda nevytečie  na podlahu. Pri demontovaní hlavy filtra, kde sa nachádza samotné čerpadlo, nám v otvorení bráni vrchné madlo, ktoré blokujú bočné spony. Tie fungujú ako poistka pri neopatrnej manipulácii a náhodnému otvoreniu filtra. Filter je kvalitne prepracovaný, dbalo sa na detail a jednoduchosť použitia pre samotného spotrebiteľa.

Galéria k článku

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Vybrané články

Príprava jazierka na zimu

Príprava jazierka na zimu

Čo spraviť s jazierkom pred zimou? Kedy schovať technológiu? Treba kŕmiť ryby aj v zime? Ako prezimovať lekná?

Vodné prvky z Corten ocele

Vodné prvky z Corten ocele

Corten je názov špeciálnej ocele, ktorá je pre jej vzhľad čoraz viac populárna aj na využitie v záhradnej architektúre.…

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vyberáme z nášho e-shopu

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

OAse - Vyradene produkty

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

8 531,05 €

Oase MIDI II 1,1KW / 230

OAse - Vyradene produkty

Oase MIDI II 1,1KW / 230

6 171,38 €