Úvod / Články / Záhradné jazierka / BiOrb - originálne dizajnové akváriá
Tlačiť

BiOrb - originálne dizajnové akváriá

Všetko začalo v roku 1999. Sklamaný z dostupných komponentov pre akvaristiku, inžinieri odhodili bokom zábrany a vytvorili ich vlastné, nové akvárium – BiOrb. Pri tejto značke nie je potrebné byť akvaristickým expertom aby ste doma mohli mať krásne akvárium ktoré potrebuje iba minimálnu údržbu. Všetko v jednom garantuje zákazníkovi jednoduchosť – domov si prinesiete presne nadimenzované produkty pre vaše akvárium a odpadá potreba hľadať produkty, ktoré budú spolu správne fungovať ako filter, osvetlenie, vzduchovanie...

Dizajn

Akváriá biOrb spoznáte na prvý pohľad. Rada Classic ma tvar gule a stojan ako i vrchný kryt sú vyrobené z metalického plastu. Ešte viac jedinečnejšie sú rady Life a Flow, ktoré už majú tvar kvádru, ktorý má štyri steny (v prípade FLOW tri), pokryté farebným plastom. Hoci nie je možné si vychutnať pohľad zo všetkých štyroch strán, akvárium biOrb má hlavne zapadnúť do interiéru a vytvoriť zaujímavý dizajnový doplnok. Na výber je i viacej farieb – čierna, biela, strieborná, transparentná. Farby sa líšia v závislosti na jednotlivých modeloch.


Všetky akváriá BiOrb sú vyrobené z akrylu. Akryl je neuveriteľne silný. Používa sa v letectve na výrobu okien. Takisto je veľmi číry. Akryl má svetelnú priepustnosť 93% čo ho robí najpriezračnejším známym materiálom Ďalší benefit akrylu sú jeho tepelnoizolačné schopnosti. Má veľmi nízku energetickú stratu takže na výhrev akvária je nutné iba minimálne množstvo energie.
 

Osvetlenie

Zaujímavosťou pri akváriách biOrb je i osvetlenie. Ako štandard sa k akváriu biOrb dodáva klasické LED osvetlenie. Ďalej je v ponuke MCR LED osvetlenie. Pri tomto type osvetlenia je na mieste si o ňom povedať troška viac:
Inovatívne akváriové LED osvetlenie pre vaše akvárium so 16 farebnými nastaveniami a diaľkovým ovládačom. Výrobcom je prednastavená 100% svietivosť, ktorá môže byť zredukovaná na 20% intenzitu svietenia. MCR LED osvetlenie ponúka možnosť nasimulovať denné a nočné svetelné podmienky v štyroch rôznych časových cykloch.
Príklad:
8 hodinový cyklus je nastavený ako:
    15 minút - zo svitania po denné svetlo
    7 hodín a 30 minút - denné svetlo
    15 minút - zo západu slnka po nočné svetlo
Tento cyklus môže byť nastavený za rovnakých podmienok na 10, 12 a 14 hodín.


BiOrb ponúka ešte jeden druh osvetlenia – MOONLIGHT – osvetlenie má zabudovaný senzor, ktorý pri zhasnutí svetla prejde do nočného režimu a imituje mesačný svit.

 

Filtrácia

BiOrb má patentovaný spôsob filtrácie a voda sa prečisťuje v troch úrovniach:

  • Mechanické čistenie:

filtračná hubka, ktorá tvorí časť filtračnej kartuše je mechanická filtrácia a pracuje ako sitko. Rybie výkaly ako i potrava sú vťahované a následne zachytené vo vnútri filtračnej hubky. Keď vymeníte filtračnú kartušu za novú, odstránite všetok odpad ktorý sa tu zachytil.

  • Chemické čistenie:

v spodnej časti filtračnej kartuše pod hubkou sú umiestnené chemicky aktívne filtračné médiá. Tie odstraňujú špeciálne nečistoty a upravujú tvrdosť a pH hladinu vo vode. Tieto filtračné médiá strácajú svoj účinok po štyroch až šiestich týždňoch.

  • Biologické čistenie:

Je na matke prírode aby robila to čo vie najlepšie. Biologická filtrácia nastáva v keramických médiách a potrebuje tri veci aby sa stala efektívnou – rybí odpad, kyslík a čas.
Najskôr si povedzme niečo o keramických médiách. Sú vyrobené z ílu, ktorý bol vypálený pri 1500 C.  Pri tejto teplote sa ich povrch zvráskavie a pod mikroskopom je možné pozorovať šesťhrannú štruktúru – ako včelie plásty. Ak by bolo možné vyrovnať  povrch keramických médií pokryli by ste nimi povrch futbalového ihriska.
Na celom povrchu keramických médií sa pomaly usádzajú prospešné baktérie. Nie je možné ich vidieť, ale tieto drobné baktérie neutralizujú amoniak a dusitany v akváriu. Po určitom čase sa baktériám začne dariť – v skratke – čím viac necháme baktérie namnožiť tým menej sa budeme musieť o akvárium starať.

 

Na obrázku je znázornené ako funguje filtrácia v akváriu biOrb:

  1. Vzduchom riadený filtračný systém vytvára intenzívne prúdenie vody a neustále sa meniacu vodnú plochu.
  2. Kruhový prúd vody následne zbiera všetok rybí odpad na ceste smerom dolu.
  3. Voda tečie cez filtračné médiá, kde prirodzená biologická filtrácia pohlcuje časť toxínov. Čerstvo okysličená voda takisto živí baktérie.
  4. Všetok zostávajúci odpad uviazne v hubke vo filtračnej kartuši. Voda následne prejde časticami zivice a prírodných stabilizátorov, aby sa odstránil toxické látky a udržala hladina pH konštantná.
  5. Čistá voda sa znova okysličí cez prevzdušňovaciu trubicu.

Doplnky

K akváriám biOrb výrobca dodáva množstvo originálnych dielov príslušenstva, ktoré sú prispôsobené väčšine biOrb akvárií.
Každé akvárium by malo byť ozdobou a výrazným prvkom interiéru. Výrobca dáva na výber rôzne druhy dekorácii od umelých rastlín, kameňov, koralov až po rôzne dizajnové úkryty pre rybičky.
Samozrejme sa nezabúda ani na starostlivosť o biOrb akvárium. V našom eshope je možné kúpiť rôzne prípravky na čistenie, leštenie ako i náhradné diely ako sú napríklad vzduchovacie kamene, vzduchovacia pumpička či náhradné osvetlenie.

Tešíme sa na vašu návštevu či už osobne alebo prostredníctvom internetu.

Adresa kamennej predajne:
PETOMAR SLOVAKIA s.r.o.
č.d. 870 (Váhovská) areál VELBA
925 63  Dolná Streda

Náš eshop:
www.zahradnejazierka.sk

 

Přečtěte si tento článek v češtině na našich stránkách www.petomar.cz

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Vybrané články

Príprava jazierka na zimu

Príprava jazierka na zimu

Čo spraviť s jazierkom pred zimou? Kedy schovať technológiu? Treba kŕmiť ryby aj v zime? Ako prezimovať lekná?

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Jazierko a procesy v ňom zostávajú aktívne aj v zime keď je jazierko pokryté ľadom. Odhnívajúce zvyšky rastlín…

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vyberáme z nášho e-shopu

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

OAse - Vyradene produkty

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

8 531,05 €

Oase MIDI II 1,1KW / 230

OAse - Vyradene produkty

Oase MIDI II 1,1KW / 230

6 171,38 €