Úvod / Články / Záhradné jazierka / Biotec Screenmatic 12/18/36
Tlačiť

Biotec Screenmatic 12/18/36

Biotec screenmatic je vlajkovou loďou filtrácií spoločnosti OASE Gmbh v kategórii PROFI. Rada týchto filtrov ponúka zákazníkovi vysoko kvalitné mechanické aj biologické čistenie vody v záhradných jazierkach či biobazénoch. Od menších jazier 10m3 po biobazény 140m3. Táto filtrácia sa vyrába úspešne už niekoľko rokov a po rôznych inováciách prišla až po dnešnú podobu.

Biotec Screenmatic je prietokový filter, teda voda z neho vyteká gravitačne priamo do jazierka. Samotný filter neobsahuje zabudovanú UVC lampu, ale pomocou predpripravených uchýtov, sa na tento filter UVC lampa ľahko pripojí. Ideálne je filter zakúpiť ako sadu s originálnimi prvkami OASE

 

Filter sa dá z hľadiska priebehu filtrácie rozdeliť na 3 časti:
 

  1. Sitko screenex (na zachytávanie hrubých nečistôt)
  2. Filtračné hubky (2 rôzne frakcie)
  3. Zeolitové valčeky (priestor na množenie a štartovacích baktérií)  

 

Keďže máme  skúsenosti s množstvom filtrácii, môžeme povedať, že filtre biotec  sú vyrobené zo skutočne kvalitného UV stabilného PVC.  Máme filtrácie namontované viac ako 5 rokov celoročne v exteriéry, a bez problémov. Pri výbere filtra je veľmi dôležité pozerať na kvalitu plastov, kvôli ich možnej deštrukcii pri stálom vystavení na slnku. Pozor na lacné UV nestabilné filtre!

 

Funkčnosť

V tejto časti recenzie Vám popíšeme samotný priebeh filtrácie. Voda priteká do filtrácie z UVC lampy (je možné aj zapojenie bez UVC lampy) do rozstrekovacieho zariadenia, ktoré rozstrekuje vodu rovnomerne na modré screenex sitko. Regulácia vody je možná veľkým otočným ventilom, ktorý sa nachádza na rozstrekovacom zariadení. Optimálne nadstavenie je, keď voda dopadá približne za prvú tretinu modrého sitka. Na modrom screenexovom sitku sa zachytávajú všetky hrubé nečistoty. Sitko sa každých 30 minút pohybom vyčistí a všetky nečistoty sa zachytia v zbernom koši, ktorý veľmi jednoducho vyčistíte.  Ďalej voda pokračuje do sekcie filtračných hubiek , uložených v dvoch vrstvách rôznej frakcie, v ktorých sa odstránia menšie nečistoty, ktoré prešli hrubým screenex sitkom.  Voda následne preteká do sekcie biologického čistenia, kde sa nachádzajú valce naplnené zeolitovým kameňom (odporúčame meniť  1x za sezónu).  V sekcii biologického čistenia sa na valcoch so zeolitom množia aeróbne štartovacie baktérie, ktoré mineralizujú(rozkladajú) odumreté čiastočky jednobunkovcov, ktoré zlikvidovala  UVC lampa. Po biologickom dočistestení voda vyteká 70mm otvorom von z filtrácie.

  

Biotec sreenmatic môžete kúpiť aj sete s UV lampou Biotec a čerpadlom Oase Aquamax Premium

 
Údržba

Dokonale prepracovaný systém čistenia je tou vecou, ktorá Vás pri týchto filtroch absolútne dostane. Filtre OASE majú všeobecne jednoduchšie spôsoby údržby ako filtrácie iných značiek, ale spôsob údržby filtra Biotec je naozaj dokonalý. Veľký kus roboty za Vás urobí pohyblivé screenex sitko, ktoré je samočistiace a všetky nečistoty ukladá do koša. Pri bežnej údržbe stačí vyprázdniť kôš s nečistotami.

Pri hlbšej údržbe odstavíme čerpadlo, vyprázdnime kôš s hrubými nečistotami. Plastovou rukoväťou vyžmýkame všetky hubky, nečistoty necháme usadiť a jednoduchým otvorením odkalovacieho ventilu filter odkalíme.  Ako ste si iste všimli neni nutné vyberanie a vystriekanie vodou všetkých hubiek filtrácie ako pri iných značkách. Tento systém údržby filtrácie Vám zaberie asi 10 minút.

 

Hľbkové čistenie fitra

Filter hĺbkovo čistíme iba pred zimnou odstávkou. Celú filtráciu rozoberieme, vyčistíme a časti ako elektronika, hubky a screenexové sitko uložíme do priestorov, kde nemrzne. Plastovú nádobu filtrácie môžete ponechať vonku aj v zime, stačí ak zabezpečíte, aby do nádoby nenatiekla voda. Rozpínavosť mrznúcej vody by ju mohla poškodiť.
Pri údržbe nikdy nevypúšťame časť so štartovacími baktériami.

 

 

Video ukážka z inštalácie a úžrby filtra OASE Biotec Screenmatic

 


Náhradné diely

Zeolitový kameň vo valcoch odporúčam meniť každú sezónu. Zeolit je absorbčný kameň, ktorý má určitý stupeň nasýtenia. Po nasýtení je skôr na škodu ako na úžitok.
Filtračné hubky je nutné meniť až po ich mechanickom poškodení. Zo skúsenosti každých 4-5 rokov. Aj na tento filter vieme od výrobcu zabezpečiť všetky náhradne diely. Pre našich zákanzníkom samozrejme s výhodnou zľavou.
 
 

 

Výhody

  • Rýchla a jednoduchá údržba
  • Záručný a pozáručný servis (záruka až 5 rokov)
  • Dostupné všetky náhradné diely
  • OASE GARANCIA ČISTEJ VODY

Nevýhody

  • Filtrácia sa nedá zakopať, čím je zťažené jej maskovanie

 

 

 
 

GARANCIA NAJNIŽŠEJ CENY NA SLOVENSKU!!!+ POŠTOVNÉ ZDARMA!!!

Ak nájdete na slovenskom internete eshop, ktorý bude mať lacnejšie výrobky OASE a PONTEC ako my, rozdiel cien Vám dorovnáme a ako BONUS od nás dostanete zľavu 3% na cenu lacnejšieho eshopu. Čiže Vám ponúkame výrobky OASE a PONTEC o 3% lacnejšie, ako
ktorýkoľvek eshop na slovenskom internete! Pri objednávke vpíšte web adresu lacnejšieho eshopu do poznámky.

 Sme najväčší dovozca  značiek OASE a PONTEC, ponúkame záručný, pozáručný servis a bezproblémové objednanie náhradných dielov.

 

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Prílohy

K článku neboli pridané žiadne prílohy.

Vybrané články

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Ako bojovať proti zamrznutiu jazierka?

Jazierko a procesy v ňom zostávajú aktívne aj v zime keď je jazierko pokryté ľadom. Odhnívajúce zvyšky rastlín…

Kategórie BIObazénov

Kategórie BIObazénov

Vo vyspelých krajinách je tento štýl kúpania veľmi populárny. BIObazény nie je potrebné počas sezóny chemicky…

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vyberáme z nášho e-shopu

Oase MIDI II 1,1KW / 230

OAse - Vyradene produkty

Oase MIDI II 1,1KW / 230

6 171,38 €

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

OAse - Vyradene produkty

Oase MAXI II 4,0 KW / 400V

8 531,05 €

Produkt bol pridaný do zoznamu porovnávaných produktov